Review, Pareri Mouse Razer Naga Hex V2, Cumpara
Razer Naga Hex a primit un update, denumirea noua este Razer Naga Hex V2.
Mouse-ul a fost complet reconstruit, avem o noua forma ergonomica, butoane laterale mecanice, fata de versiunile clasice (verde si varianta rosie “wraith”).
Noul mouse are acum 7 butoane laterale, in loc de 6 cum avea vechea versiune. Avem si capabilitati Chroma care fac ca acest mouse sa arate superb.
Prima Impresie
Prima impresie este ca avem de a face cu un mouse construit din materiale ieftine. Insa abia dupa vreo 10 minute de folosit, ne dam seama ca defapt materialele sunt de cea mai buna calitate, asemeni materialelor folosite la vechiul Razer Abyssus, prima varianta.
Materialele sunt mai calitative fata si de cele folosite la Razer Naga 2012, mouse care foloseste un plastic mai lucios.
Naga Hex V2 are un plastic rigid non-glossy, foarte placut la atingere, extrem de fin.
Constructie
Mouse-ul este construit din materiale de buna calitate care reflecta pretul mai mare, partea dreapta are o zona cauciucata, la fel ca si thumb-rest-ul din mijlocul celor 7 butoane, zona cauciucata cu textura tip fagure (piele de sarpe), foarte placut la atingere.
Cele 7 butoane mecanice sunt foarte usor de apasat, dureaza o perioada pana le invatati pe toate. Toate butoanele sunt foarte usor de apasat, indiferent de pozitia lor.
Avem in spatele rotitei de scroll cele doua butoane caracteristice mouse-urior de la Razer. Recomand keybind-ul primului buton pentru “scroll click”. In felul acesta protejam rotita de scroll mai bine.
Rotita de scroll este din material cauciucat, are o textura tip “puncte” care o face foarte manevrabila. Avem posibilitatea sa ii dam si tilt stanga si dreapta insa personal nu am gasit util acest lucru. Daca nu vrem sa folosim acest tilt, putem sa ignoram, rotita de scroll se va comporta normal, nu vom apasa accidental acest tilt.
Capabilitati Chroma
Mouse-ul arata cu totul deosebit datorita faptului ca avem posibilitatea sa alegem culoarea luminilor. Lumini in zona butoanelor laterale, logo si scroll.
Avem efectele: “breathing”, “static” (tot timpul aprins), “reactive” (lumina se activeaza la click-uri), “spectrum cycling” (culorile se schimba random).
Avem la dispozitie milioane de culori care pot fi accesate prin nuantele “hex” (cei care stiu Photoshop sau un pic de webdesign) stiu despre ce este vorba.
Exista si niste culori presetate, mov, portocaliu, albastru. Doar prin simpla schimbare a culorilor, mouse-ul arata foarte diferit.
Aceste culori duc cu gandul la tematici din jocuri, avem acel mov din GTA Vice City sau portocaliu/mov (itemele din World of Warcraft).
Personal mi-a placut efectul static, avand culorile rosu inchis/mov inchis/albastru inchis.
Gaming
Am incercat mouse-ul in World of Warcraft. Cele 7 butoane sunt de ajuns. Se apasa extrem de usor deci sunt foarte utile. Forma mouse-ului ajuta foarte mult, poate fi controlat extrem de usor.
In rest, chiar si in activitati de office, mouse-ul este excelent intrucat se pot face macro-uri pentru copy paste sau introducere de cuvinte.
Razer Synapse
Pentru prima data cand conectati mouse-ul prin USB, o sa fie nevoie sa faceti un mic update la Razer Synapse pentru a beneficia de capabilitatile Chroma. Acest update se face automat intrucat Synapse va detecta mouse-ul ca fiind conectat insa nu il va afisa in lista.
Dupa cum spuneam, se pot crea macro-uri si reconfigura butoanele sa indeplineasca diverse functii.
Concluzie
Razer Naga Hex V2 isi merita banii. Pretul este undeva la 400 ron. Un pret destul de mare dar care reflecta calitatea extrem de buna a acestui mouse.
Chiar si pentru MMO-uri, cele 7 butoane sunt de ajuns, nu este o diferenta mare intre Razer Naga si Razer Naga Hex.
Comentarii Recente